duminică, 12 iunie 2011

Cea mai Mare Unire a teritoriilor româneşti...

     Ca urmare a conflictului politic şi economic din 2016-2017 dintre Rusia şi SUA, din care ultima a ieşit învingătoare, destinul românilor s-a împlinit. După o sută de ani de la Marea Unire din 1918, s-a realizat a treia Unire, şi sperăm ultima.
     Speranţa e bazată pe fapte vorbitoare, Rusia a fost împărţită între marile puteri SUA, UE, Japonia şi China. Populaţia rusă a fost deportată în America Latină, iar aici au fost colonizate populaţiile romă (ţigani) şi evreiască.
     Dar să revenim la marea bucurie a poporului nostru Marea Unire din 2018. Şi într-adevăr e mare, e mai mare şi decât cea de acum un secol, recuperând teritoriile Republicii Moldova, Transnistriei, Basarabiei de Sud, Cadrilaterului, Bucovinei de Nord cu faimosul oraş Cernăuţi. Capitala noului stat întregit a devenit oraşul Focşani, redenumit Ştefăneşti, în cinstea marelui nostru voievod Ştefan cel Mare.
     Prin Congresul de la Roşcova, fosta Moscovă, Marile Puteri au recunosut România în hotarele menţionate mai sus. În următorii doi ani, România a fost recunoscută de peste 260 state, multe dintre aceste formate în urma destrămării Rusiei (aprox. 40).
     Tricolorul şi limba română au fost puse în capul mesei, democraţia a culminat în orice colţ al ţării, s-a realizat împărţirea administrativă, revenindu-se la judeţe şi comune, s-au pus bazele unui avânt economic, astfel, în prezent (2025), România este al 6-lea stat din Europa după dezvoltare.

!!! Secolul XXI este al României !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu