duminică, 7 august 2011

Liberalismul a revoluţionat democraţia...

     După 200 de ani, Europa este zguduită iarăşi de revoluţii. De la marile revoluţii din 1848, Europa n-a cunoscut  o asemenea nemulţumire din partea păturilor mici şi sărace. În special, ţăranii şi intelectualii, determinaţi de hoţia guvernanţilor, au luat cu asalt instituţiile statale, începând cu Portugalia (la vest) şi finisând cu Rusia (la est), de la Suedia (la nord) şi până la Italia (la sud). 
     Deoarece în prezent, în 2048, tehnica militară este foarte dezvoltată, s-a hotărât neaplicarea acesteia, atât de revoluţionari, cât şi de guvernanţi. O astfel de înţelegere s-a făcut, fiindcă folosirea armelor superdezvoltate ar fi o catastrofă internaţională şi, ca urmare, nu vor exista învingători. Revoluţiile au drept temei impunerea teoriei şi practicii liberalismului şi se manifestă prin greve, miting-uri, blocări de drumuri, căi ferate, aeroporturi şi, nemijlocit, instituţiile de stat.
    Incapabile să oprească asemenea zvâcniri ale poporului, în doar trei luni, guvernele a peste jumătate din statele europene au cedat puterea în mâinile revoluţionarilor.

   !!! Democraţia adevărată are la bază liberalismul !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu