duminică, 31 iulie 2011

Abolirea sclaviei a distrus SUA...

     Începând cu anul 1860, pe continentul nord-american au luat amploare conflictele civile între cele două tabere - Nord şi Sud (Unioniştii şi Confederaţia). Principala figură în acest râzboi de secesiune a fost Abraham Lincoln, preşedintele SUA. Intenţia lui, susţinută de nordici, era de a preveni extinderea sclaviei şi, ulterior, abolirea celei existente.
     Războiul care a durat 4 ani s-a soldat cu milioane de victime. După asasinarea lui Lincoln din 14 aprilie 1865, au fost asasinaţi şi alţi lideri politici şi militari, printre care vicepreşedintele Johnson, guvernatorul Joseph E. Brown şi guvernatorul Zebulon Vance, generalul Grant, generalul Meade şi generalul Nathaniel Lyon.
     Astfel, cele peste 5 mln. de negri, care nu au fost implicaţi în război, au preluat controlul asupra statelor americane. Aceştia au schimbat aproape integral constituţia, marginalizând albii şi strămutându-i pe majoritatea în teritoriile nepopulate din centrul continentului sau  pe continentul african. În următorii treizeci de ani, o mare parte a economiei şi bogăţiilor americane, inclusiv oamenii de ştiinţă, au fost transportate pe continentul african.
     În consecinţă, la începutul secolului al XX-lea, Africa a devenit unul dintre cele mai dezvoltate continente de pe glob.

     !!! Sclavii negri au schimbat cursul istoriei !!!

3 comentarii: